Zwangerschapsyoga

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Ervaar de bijzondere tijd van zwangerschap en geboorte bewust en ontspannen door zwangerschapsyoga van Samvida in Tilburg.

De lessen vinden plaats op zaterdagochtend van 10.15h tot 11.15h bij Fysiotherapie Tilburg Noord, Schubertstraat 904, tegenover het Wagnerplein. De locatie heeft goede ventilatie en er is minimaal 1,5 meter afstand tussen de yogamatten. Zo kun je veilig yoga beoefenen tijdens je zwangerschap. 

Zwangerschapsyoga

Tijdens de lessen zwangerschapsyoga wisselen yogahoudingen, ontspanning en ademoefeningen elkaar af. Daarnaast krijg je informatie over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.

De lessen helpen je om - in het hier en nu - een gevoel van vertrouwen en overgave te ontwikkelen aan wat je lichaam van je vraagt. Je wordt je bewust van de diepe kracht in jezelf en tegelijkertijd leer je te ontspannen.

Partnerlessen

Zwanger zijn doe je samen. Jouw partner is elke laatste lesdag van de maand van harte uitgenodigd tijdens de partnerles. Je partner leert op een praktische manier hoe jij ontspanning, concentratie en kracht kunt ervaren tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Rond de 36e week is er de mogelijkheid voor een persoonlijke begeleidingssessie om vragen, wensen en oefeningen te bespreken in voorbereiding op de bevalling. 

Praktische info

De zwangerschapsyoga van Samvida is een volledige zwangerschapscursus door de combinatie van yogalessen, partnerlessen en persoonlijke begeleiding.

De lessen vinden plaats op zaterdagochtend van 10.15h tot 11.15h bij Fysiotherapie Tilburg Noord, Schubertstraat 904, tegenover het Wagnerplein. 

Je kunt de lessen volgen vanaf 14 weken zwangerschap tot aan de bevalling.

Het is mogelijk om elke eerste zaterdag van de maand in te stromen.

Voor de lessen kun je een 10-strippenkaart of 5-strippenkaart kopen. Tegen het einde van je zwangerschap is het mogelijk om per losse les te betalen. 

De zwangerschapsyogalessen worden mogelijk (deels) vergoed door je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent. De vergoedingen en voorwaarden verschillen per zorgverzekeraar, meestal varieert het bedrag tussen de 50 en 200 euro. Check de voorwaarden bij jouw verzekering onder het kopje Zwangerschapscursus. De vergoeding kan gegeven worden tijdens de zwangerschap en tot 6 maanden na de bevalling. De factuur van de lessen kun je indienen bij de verzekeraar. 

Ervaringen van cursisten

“Ik voel me helemaal relaxed na de yogales”.

“Door de partnerles weet ik hoe ik mijn vrouw kan ondersteunen”.

“Het is fijn om informatie te krijgen en vooral veel te oefenen tijdens de les”.

Neem contact op voor een gratis proefles."Ik wens je een zee van sterren, handen vol zonlicht, en warmte en liefde van de mensen om je heen."